5 plekken waar je kunt kolven in Amsterdam-Oost

adult-2178904_1280Wie borstvoeding geeft kent het wel: je wilt even lekker de deur uit zonder je baby. Lekker genieten van me-time, lunchen met een vriendin of wat nieuwe kleding voor jezelf shoppen. De twijfel of je kan gaan speelt op, want hoe-moet-dat-dan als je moet kolven?

Mijn eigen eerste ervaring als kersverse moeder was niet echt relaxt. Toen ik braaf aan een toiletjuffrouw vroeg of ik even van het invalidentoilet gebruik kon maken werd ik schaapachtig aangestaard. “Kolven?” herhaalde de juffrouw. “Doe maar dan. Maar als er iemand anders gebruik wilt maken van het toilet, moet je er wel weer uit.” Haastig, beschaamd en gespannen probeerde ik snel wat te kolven.

Je begrijpt vast dat ik vanaf dit moment een groot mama-café wenste met privé kolfplekken, gratis koffie en thee en een warme kruik voor iedere dame. Vanuit dit idee ontstond Parents Pitstop. Gewoon om het ouders allemaal een stukje makkelijker te maken.

Hieronder een paar plekken in Amsterdam-Oost waarvan ik zeker weet dat je hier met een gerust gevoel kan kolven.

Bagels & Beans, Oranje-Vrijstaatkade, Oostpoort. Hier mag je als nodig in hun voorraadhok best even kolven.

Bedford & Stuyvesant, Javastraat. De eigenaresse vindt het geen probleem als je er zelf geen problemen mee hebt. Gebruik lekker een doek of sjaal om jezelf te coveren.

Spirit Amsterdam, Czaar Peterstraat.

De Tropen, Linneausstraat. Lekker op het invalidentoilet.

5 Overal waar invalidentoiletten zijn, kun je best even kolven! (Gewoon doen.) Denk bijvoorbeeld aan het OLVG ziekenhuis.

Heb je zelf een goede kolfervaring gehad op een locatie? Laat het ons even weten in een comment of voeg de locatie toe via het aanmeldformulier.